Fiction and Fact
tips untuk kekal bercouples
June 18, 2011 | 11:04 PM | 0 comments
assalamualaikum :)

heyy peeps ! cer bace cer bace tittle post aien kly ny .
haha ! mcm kelakar jea kann ? kenapa tetibe na update pcl
tips-2 ny ? alahaii lw tade orang mnx , aien ta update laa .
sohaii -.-" korang na gelak kan aku ? oke suka hati laa kann .
oke aien na update ny sbb atas permintaan minnie mimi , 
dy mnx aien bg TIPS untuk kekal mcm mne ? so aien pun ,
na share laa nan korang sume . xikgu ckp ade ILMU jgn kedekut .
hehe xD ! oke jum baca y dekat bawah ny :) hope dpt membantu korang :)

FAHAM ANTARA SATU SAMA LAIN 

firstly korang kne laa paham aty masing-2 . tak kiraa laa BF/GF korang , penting kudd ny . HAHA ! kenapa ? yelaa ta kan laa korang na terus bersama dlm keadaan huru-hara . ade keaa orang y tak sehaluan dpt bersama lama-lama ? takde kann ? so penting laa kan untuk korang y na kekal dengan BF/GF korang tuhh .

BERTOLAK ANSUR

secondly , salah satu drpd korang mesti kne ade sikap tolak ansur . kenapa ? oke contoh nye korang gado . mesti laa kann korang ta na gado lame-lame ? so sikap ny penting jugak , yelaa lw antara korang masing masing ta na BERTOLAK ANSUR , sampai bile bile pun hubungan korang tak kan oke . lw BF/GF korang jenis y KEPALA BATU or KERAS KEPALA , korang laa y kne BRETOLAK ANSUR . baru lah hubungan tuh bule kekal .

AMBIL BERAT 

thirdly , the MOST IMPORTANT things korang mesti kene amek tahu pasal BF/GF korang . dy sehad kea ta ? mcm-2 laa kann . dengan cara tuhh kita dpt tunjuk kan KASIH SAYANG kita kt dy . at least dorang tak la try na crik someone y lain kann ? ape y kt fikiran dorang mesti pkir "caring nye dy kt aku , susah laa na jumpa BF.GF mcm dy ny" tp tuh punn berdasarkan perangai GF/BF korang oke ? lw korang na amek berat pcl dorang tuhh jgn la cmpai buad dy rse TERKONGKONG oke ? bahaya tuhh ! kang dorang crik y lain baru u alls tahu .

PERCAYA SI DIA

oke korang kene percaya dy , means if korang rse dy betol betol bule dipercayai . korang percaya laa dekat dy . bnde ny penting sesangat . kenapa ? korang tahu kan orang orang kt luar sane mcm mne ? ade jea kan y jealous dengan hubungan korang , sampai buad citer pasal korang y bukan bukan kt BF/GF korangg . i think better kita percaya BF/GF kita sendiri kann ? so korang pkir lah mne y ptot korang PERCAYA :)

JUJUR dan IKHLAS

if korang sayang BF/GF korang , korang kene laa JUJUR nan setiap ape y korang buad and perasaan korang kt dy . dalam mase korang couple tuhh tunjuk kan laa keikhlasan korang kt dy . lelaki suka perempuan y JUJUR dan IKHLAS , mcm tuh jugak perempuan . if korang rse dy ade buad salah kt korang , korang bagi tahu jea laa . setiap manusia mesti ade kesilapan kan ? so tak perasan kesalahan tuhh . setiap perhubungan memerlukan keikhlasan , untuk kekal korang kene ikhlas kan ape ape y terjadi . oke ?

SETIA

ramai kann couples kt luar sane y tak kekal lame sebab tak setia ? kenapa ? sebab dorang takde ciri ciri kt atas tuhh . lw ade punn perempuan jea . lelaki ? susah na jumpaa kann ? so buad korang y jumpa lelaki y ade ciri ciri kt atas ny , TAHNIAH oke ? jage laa BF korang tuh leklok . setia ny salah satu perkara penting dalam bercouples , lw tak setia mcm mne na kekal kan ? so korang belajar la untuk setia .

FIKIR POSITIF not NEGATIF

sometimes mesti timbul perkara perkara negatif kt fikiran korang kann ? y BF/GF jauh tuhh mybe bnde ny selalu terjadi . korang mesti asyk fikir BF/GF korang ade someone y lain laa ape laa kann . oke korang buang laa perkara tuh jauhjauh . kenapa ? tak elok pkir y burok burok ny . actually aien pun kadang kadang pkir y negatif kt BF aien . if BF/GF korang busy tak bererti dy ade y lain tw . so korang kene laa paham tp if dorang busy memanjang sampai takde mase untuk u alls , i think korang kene laa siasat ape y dorang buad oke ?

PEMAAF

tak sah kan dalam bercouples ny takde gado gado ? mcm tak best jea kann ? tp lw dh gado masing masing mcm ape dh . tak contact laa ape la kann ? okee dlm masalah ny korang kene bertolak ansur mcm kt atas td kan ? tuh satu , and lagi satu korang kene laa jd seroang y PEMAAF . lw Bf/GF korang buad salah and giler giler mintak maaf kt korang tp korang buad tak tahu jea lame lame bule FED-UP tww . so beware laa oke ?


P/S : ape y tercatat kt atas ny berdasar kan pengalaman aien . aien twu ramai lagi kt lua sane couple bertahun tahun and ade banyak pengalaman daripada aien . aien couples pun tak lame sand , baru na masok TIGA TAHUN . so aien harap ape y aien share tuh berguna untuk korang laa oke ? doa kan hubungan aien dengan BF aien kekal sampai akhir hayat kami *itu janji kami . and aien akan doa kan korang jugak . hope u alls LIKE itt . tak sukaa tapee laa , aien tak kesah punn . oke TENKIU , baiibaii 





Older Post | Newer Post
About
Hello sunshine ebelibadi! Welcome to my unprivate blog. Mwehehehe lol, enjoy read my blog and don't forget to follow me dearest! much love xoxo

Navigation Here

About Links Entries

Board
>